Voor meer informatie bel: 085 0410 177 of stuur ons een email: [email protected]

U bent nu hier: Home / Communicatie en Media / Onderzoek Duurzaam Beleggen Academie: ASR meest duurzame aandeel

Onderzoek Duurzaam Beleggen Academie: ASR meest duurzame aandeel

Sharing is caring

Verzekeraar ASR Nederland is het meest duurzame aandeel van Nederland en België. Dat stelt de Duurzaam Beleggen Academie (DBAC) op basis van onderzoek, dat is uitgevoerd omdat particuliere beleggers steeds duurzamer willen beleggen.

Het is voor het eerst dat er onderzoek is gedaan naar welk beursgenoteerd bedrijf in Nederland en België het meest duurzaam is. Op deze Duurzame Dinsdag maakt DBAC bekend dat Verzekeraar ASR Nederland als beste uit het onderzoek komt en de Duurzaamste Belegging van 2022 is. De rest van de top 5 bestaat uit Verzekeraar NN Group, RELX (voormalig Reed Elsevier), Randstad en ASML.

Particuliere beleggers willen duurzamer beleggen, maar informatie over duurzame aandelen is volgens DBAC nog onvoldoende toegankelijk. Daarom onderzocht de Academie de milieu-impact van bedrijven, de verbetering die ze hebben doorgevoerd op het vlak van duurzaam ondernemen, en externe ESG-scores.

Duurzame winnaar ASR

Verzekeraar ASR Nederland kwam als beste uit het onderzoek, omdat zij met haar bedrijfsvoering de minste negatieve impact heeft op het milieu, zich op het vlak van duurzaam ondernemen het meeste heeft verbeterd in de laatste vijf jaar, en de beste ESG (Ecologische impact/Milieu, Sociaal en Goed Ondernemingsbestuur)-score heeft bij de rating agencies. Zo heeft ASR Nederland vanaf 2017 gemeten per miljoen omzet het energieverbruik met 43% gereduceerd, de CO2-uitstoot met 78% verminderd, het waterverbruik met 62% verlaagd, de hoeveelheid afval gereduceerd met 82% en voor 96% gebruik gemaakt van hernieuwbare energie. Daarbij voert het bedrijf een maatschappelijk verantwoorde bedrijfsvoering en goed ondernemersbestuur om zowel van de medewerkers als aangesloten klanten tevredener mensen te maken.

Duurzaam gedachtengoed

Duurzaam Beleggen Academie brengt de uitkomsten van het onderzoek bewust uit op Duurzame Dinsdag. 6 September 2022 is de dag dat duurzame plannen aan de regering worden gepresenteerd, vooruitlopend op Prinsjesdag. “Wij vinden dat de regering wel wat hulp kan gebruiken bij het verduurzamen van onze samenleving. We moeten goed voor onze aarde zorgen, nu en naar de toekomst”, zegt directeur Loege Schilder van de DBAC. “Beleggers kunnen behoorlijk impact maken door te investeren in aandelen van duurzame bedrijven. Niet alleen met financieel rendement voor zichzelf, maar ook met duurzame impact voor een mooiere wereld.”

Klik hier om het rapport aan te vragen.

Over Duurzaam Beleggen Academie:

Duurzaam Beleggen Academie ondersteunt beleggers bij het duurzamer en verantwoorder investeren van hun geld, door opleidingen, trainingen en coaching. In het dashboard van de Academie worden meer dan 3.000 bedrijven doorlopend geanalyseerd op financiële en duurzame kenmerken. De beste 40 aandelen vormen de duurzame topselectie. De topselectie heeft ruim 70% minder negatieve milieu-impact en een hoge positieve impact op de Sustainable Development Goals.

Website: Duurzaam Beleggen Academie