Voor meer informatie bel: 085 0410 177 of stuur ons een email: [email protected]

U bent nu hier: Home / / Beddenwinkels-Beddenzaak Purmerend

Beddenwinkels-Beddenzaak Purmerend

Beddenwinkel Purmerend | DeFabrieksWinkel Bent u toe aan een nieuw bed? Op de OnlineCityHub website van Purmerend 0299 vindt u veel interessante artikelen over alles wat u maar wilt weten. De onderstaande tekst is daar één van en deze is bedoeld voor de lezer die informatie zoekt met betrekking tot de aanschaf van een nieuw bed. Uiteraard kunt u voor dergelijke informatie terecht bij de beddenwinkel in Purmerend, maar met onderstaand artikel bent u vooraf al iets beter geïnformeerd bij uw bezoek aan deze winkel.

Sharing is caring

Openingstijden

Maandag 09:00 – 17:00
Dinsdag 09:00 – 17:00
Woensdag 09:00 – 17:00
Donderdag 09:00 – 17:00
Vrijdag 09:00 – 17:00
Zaterdag 09:00 – 17:00
Zondag Gesloten

Adres

Straat Weerenweg 8 B
Postcode 1161 AH
Stad Zwanenburg - Purmerend en heel Nederland
Telefoon +31 (0)23 - 5339242
Email [email protected]
Website Beddenwinkels-Beddenzaak Purmerend
Diensten Matrassen op maat | Polyether matrassen | Support matrassen | Koudschuim matrassen | Pocketveer matrassen | Latex matrassen | Traagschuim matrassen | Topdekmatrassen | Baby & Kleuter matrassen Incontinentie matrassen | Matrassen voor zware mensen | Inclined bed therapy | Accessoires |

Beddenwinkel Purmerend | DeFabrieksWinkel

 

Bent u toe aan een nieuw bed?

Op de OnlineCityHub website van Purmerend 0299 vindt u veel interessante artikelen over alles wat u maar wilt weten. De onderstaande tekst is daar één van en deze is bedoeld voor de lezer die informatie zoekt met betrekking tot de aanschaf van een nieuw bed. Uiteraard kunt u voor dergelijke informatie terecht bij de beddenwinkel in Purmerend, maar met onderstaand artikel bent u vooraf al iets beter geïnformeerd bij uw bezoek aan deze winkel. Mogelijk bent u niet direct op zoek naar een bed, maar zoekt u gewoon wat meer algemene informatie hierover. Hoe dan ook, een mens brengt ongeveer een derde van zijn leven door in bed, dus het is van belang dat uw bed uw lichaam de juiste ondersteuning biedt. Hopelijk helpt onderstaande informatie bij het maken van de goede keuze.

 

Beddenwinkel Purmerend

De lokale beddenwinkel in Purmerend biedt u volop keuze aan mooie bedden, met goede bedbodems die gecombineerd kunnen worden met de juiste matrassen. Een kwalitatief goede bedbodem en matras wil namelijk niet direct zeggen dat deze goed is voor u. Wat voor u (en uw partner) de juiste keuze is, heeft alles te maken met uw postuur en uw slaaphouding. Het is daarom wijs om evenveel (of liefst meer) tijd en aandacht te betrachten aan allereerst het matras en vervolgens de bedbodem als aan dat mooie ledikant dat zo perfect bij uw interieur past.

 

De bedbodem

Er bestaan diverse soorten bedbodems, te noemen zijn hier bijvoorbeeld:

  • de lattenbodem;
  • de boxspring;
  • de schotelbodem;
  • de spiraalbodem;
  • de vlavro.

 

De lattenbodem

De lattenbodem is een van de meest verkochte bedbodems. Het is een bodem van in de breedte gespannen latten. Dit kan een enkele laag latten zijn, maar ook een dubbele. De laatstgenoemde biedt meer ondersteuning.

 

Ondersteuning

Hebt u er behoefte aan om de ondersteuning helemaal naar uw persoonlijke wensen aan te passen, kies dan een lattenbodem waarbij de latten in hoogte verstelbaar zijn. Zo kunt u bijvoorbeeld de latten tussen hooft en schouders, taille (bij zijligging) of rug (bij rugligging) hoger instellen. Hoe beter de bodem is ingesteld op uw lichaam, hoe beter uw lichaam kan uitrusten.

 

Ventilatie

Een lattenbodem is open en ventileert dus goed. Dat betekent dat het vocht wat iemand ’s nachts verliest (een kwart tot een halve liter) goed wordt afgevoerd. Slechte afvoering van vocht kan schimmelvorming veroorzaken.

 

Matras

Combineer een lattenbodem bij voorkeur met een latexmatras of een koudschuim matras. De lattenbodem is minder geschikt voor een pocketvering matras.

 

Slaaphouding

Een lattenbodem is zowel geschikt voor een zijslaper als een rugslaper.

 

Postuur

Een lattenbodem is geschikt voor mensen met een zwaar postuur. Wel moet de bodem dan voldoende latten hebben. Bij intensieve belasting bijvoorbeeld is het aan te raden om een bodem te nemen met meer dan 40 latten. Met dit aantal zijn de open ruimtes tussen de latten niet te groot.

 

Levensduur

Een lattenbodem gaat gemiddeld 15 tot 20 jaar mee.

 

De boxspring

De boxspring bedbodem is vooral bekend van hotels, waar ze bijna standaard worden gebruikt. Dit is een populaire bodem die veel wordt verkocht. Dit heeft vooral ook te maken met het feit dat deze bodem geen ledikant nodig heeft en door keuze van de stoffering kan worden aangepast aan het interieur van de slaapkamer. Het is een houten of metalen gestoffeerde bak (box) waarin zich springveren bevinden. Op deze laag van springveren wordt dan een matras gelegd. Dit samen heet de boxspringcombinatie.

 

Ondersteuning

De boxspring biedt met een geschikt matras goede ondersteuning aan het hele lichaam.

 

Ventilatie

De boxspring is open en ventileert goed.

 

Matras

Deze bedbodem is het best te combineren met een pocketvering matras.

 

Slaaphouding

De bodem is geschikt voor elke slaapligging.

 

Postuur

Helaas is de boxspringcombinatie niet geschikt voor zwaardere mensen.

 

Levensduur

De levensduur van deze bedbodem is zeker 20 jaar. Wel moet u er rekening mee houden dat het een stoffen bed is. Dat betekent dat het minder geschikt is voor personen met een huisstofmijt allergie. Wilt u ondanks allergie toch een boxspring? Kies dan voor een bekleding van (kunst)leer. Bedenk ook dat de stoffen bekleding onderhouden en schoongehouden moet worden.

 

De spiraalbodem

De spiraalbodem is een bodem van in de breedte gespannen spiralen. Vroeger kwam deze ook voor met in de lengte gespannen spiralen, maar deze gingen snel doorhangen en zijn daarom nog nauwelijks in de winkel te vinden (en ook af te raden). De spiraalbodem is het beste geschikt voor iemand die van een hard bed houdt. Hebt u lichamelijke klachten, dan is een andere bodem beter geschikt.

 

Ondersteuning

De spiraalbodem geeft een goede ondersteuning, mits gecombineerd met een geschikt matras, zoals een pocketvering matras.

 

Ventilatie

De structuur van deze bedbodem is de meest open van alle bedbodems, waardoor deze goed ventileert.

 

Matras

De beste matras voor een spiraalbodem is de pocketvering matras.

 

Slaaphouding

Deze bodem is voor alle slaaphoudingen geschikt, maar zoals hierboven aangegeven vrij hard en daarom misschien iets minder geschikt voor slapen op de zij.

 

Postuur

Voor een zwaarder postuur is een lattenbodem beter geschikt.

 

Levensduur

Een spiraalbodem gaat ongeveer 20 jaar mee.

 

De schotelbodem

De schotelbodem is een bodem voorzien van kleine schotels. Deze is te vergelijken met een lattenbodem, maar dan met meer mogelijkheden voor persoonlijke instelling.

 

Ondersteuning

De schotelbodem biedt een goede en gelijkmatige ondersteuning van het hele lichaam. Het heeft ondersteunende zones, die zorgen dat schouders en heupen perfect ondersteund worden.

 

Ventilatie

De schotels hebben een open structuur en zorgen daarmee voor een goede regulatie van het vocht.

 

Matras

De perfectie combinatie is een schotelbodem met een traagschuim matras.

Slaaphouding

Deze bodem is geschikt voor iedere slaaphouding.

 

Postuur

De schotelbodem ondersteunt een postuur van maximaal 120 kg, daarboven is het beter om voor een lattenbodem te kiezen.

 

Levensduur

Deze gaat 20 tot 25 jaar mee.

 

De vlavro

Dit is een hardboard plaat met ventilatiegaten.

 

Ondersteuning

De vlavro geeft weinig ondersteuning en is slechts geschikt voor een logeerbed of voor een kinderbed van een licht kind.

 

Ventilatie

De gaten zorgen voor enige ventilatie.

 

Matras

Daar de vlavro zelf nauwelijks ondersteuning biedt, is het te adviseren een goed ondersteunend matras te gebruiken, zoals een pocketvering of traagschuim matras.

 

Slaaphouding

Deze bodem is voor alle slaaphoudingen geschikt.

 

Postuur

De vlavro is alleen geschikt voor iemand met een zeer licht gewicht, zoals een kind. Alternatief is dat het voor een logeerbed wordt gebruikt.

 

Levensduur

De vlavro gaat 20 tot 25 jaar mee.

 

De matras

De meest bekende matrassen zijn:

  • het pocketvering matras;
  • het koudschuim matras;
  • het traagschuim matras;
  • het latex matras;
  • het polyetherschuim matras

 

In het algemeen kan gezegd worden dat het koudschuim matras het beste geschikt is voor personen met een zwaarder postuur.

 

Het pocketvering matras

Dit matras bestaat uit veren die in pockets zijn geplaatst, de bovenlaag is meestal van latex, koudschuim of traagschuim.

 

Ondersteuning

Dit matras biedt een goede ondersteuning

 

Ventilatie

Dit matras heeft een goede vochtregulatie. Door zijn open structuur blijft het koel en is daardoor prettig voor mensen die het snel warm hebben.

 

Het koudschuim matras

Dit is een matras met een open structuur.

 

Ondersteuning

Dit matras biedt een zeer goede ondersteuning, ook voor mensen met een zwaarder postuur.

 

Ventilatie

De open structuur zorgt voor een goede vochtregulatie, tevens blijft het matras gedurende de nacht koel aanvoelen.

 

Het traagschuim matras

Dit matras warmt zich op aan de lichaamswarmte en vormt zich dan als een soort mal rondom het lichaam.

 

Ondersteuning

Dit is een van de best ondersteunende matrassen en wordt daarom ook in ziekenhuizen gebruikt. Daarbij gaat het dan wel om traagschuim matrassen van medische gekwalificeerde kwaliteit. Het is uitermate geschikt voor mensen met bijvoorbeeld gewrichts- of rugklachten. Nadeel kan zijn dat het matras warm aanvoelt en dat het lastig kan zijn om zich om van slaaphouding te veranderen gedurende de nacht.

 

Ventilatie

Bij dit type matras is het van belang om op de kwaliteit te letten. Een traagschuim matras van mindere kwaliteit kan namelijk matige vochtregulatie hebben, waardoor het matras vochtig kan worden gedurende het slapen.

 

Het latex matras

Ondersteuning

Dit matras biedt een goede ondersteuning en ligt comfortabel.

Ventilatie

Latex heeft slecht ventilerende eigenschappen met als gevolg schimmelvorming. Er zijn echter bepaalde soorten latex die wel een goede vochtregulatie hebben. Kiest u voor latex, dan is dit een aandachtspunt.

 

Het matras van polyetherschuim

Dit matras is gemaakt van een goedkoop schuim en is eigenlijk alleen geschikt voor een logeerbed.

 

Ondersteuning

Polyetherschuim biedt nauwelijks ondersteuning en is dus niet bedoeld voor langdurig en veelvuldig gebruik.

 

Ventilatie

De ventilatie van dit matras is matig.

 

Levensduur matras

Voor vrijwel alle matrassen geldt dat ze 8 tot 10 jaar meegaan. Ze zijn niet alleen aan slijtage onderhevig, waardoor het na zoveel jaren niet meer de nodige ondersteuning biedt. Maar dat niet alleen, ook uit het oogpunt van hygiëne is het beter het matras te vervangen.

 

Uw bedrijf op de OnlineCityHub website

Ik hoop dat u dit artikel met interesse hebt gelezen. OnlineCityHub is een website waar bedrijven zich kunnen presenteren, om zo meer bekendheid te krijgen op de lokale markt. Bedrijven in Purmerend kunnen zich zodoende presenteren aan andere bedrijven, maar ook aan particulieren. Misschien bent u eigenaar van een restaurant in Purmerend, een winkel in Purmerend, of een andersoortig bedrijf en zou u op deze website artikelen willen laten plaatsen over wat uw bedrijf te bieden heeft. Dat kan! U kunt voor informatie over de mogelijkheden vrijblijvend via deze link contact opnemen.